Ce trebuie sa faca mirii dupa nunta?

Desi ziua nuntii a trecut si cei mai multi miri se bucura ca au scapat de stresul dinaintea nuntii, lucrurile nu se incheie aici. Odata ce nunta a trecut exista cateva lucruri pe care trebuie sa le faceti, lucruri pe care sa le aveti in vedere sau lucruri la care nu v-ati gandit. Cu siguranta, aceste lucruri depind si de fiecare cuplu in parte, de obiceiurile din familia, insa exista cateva lucruri general valabile pentru toate cuplurile pe care e bine sa le programeze dupa nunta.

In continuare va prezentam cateva lucruri pe care nu ar trebui sa le faceti imediat dupa nunta sau chiar dupa ce v-ati intors din luna de miere.

Sunati-va invitatii!
Participarea in cadrul unei nunti reprezinta un efort important depus de fiecare invitat in parte, indiferent ca este o ruda sau o simpla cunostinta, costurile pe care le implica sunt destul de mari. De aceea este bine ca odata ce s-a incheiat nunta sa ii sunati pe toti invitatii in parte. Sigur exista si alte varianta, fie un mail fie un mesaj pe telefon, sau cum se poarta in afara card-uri de multumire.

Cu siguranta vor fi apreciate si acestea, insa nimic nu se compara cu un telefon, in care puteti sa multumiti tuturor invitatilor personal si chiar sa schimbati cateva pareri legate de nunta. Conversatia nu trebuie sa fie lunga, insa in acest mod fiecare invitat va aprecia faptul ca i-ati rasplatit prezenta la nunta, iar, mai mult, in ziua de azi un apel telefonic nu mai costa o avere.

Pentru a reusi sa terminati cat mai repede lista de invitati este bine sa o impartiti intre voi, sau chiar cu parintii, astfel incat toti invitatii sa fie contactati.

Curatati rochia de mireasa si costumul de mire!
Dupa luna de miere un alt lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere este sa duceti la curatat rochia de mireasa si costumul de mire. Este important sa pastrati rochia de mireasa in conditii potrivite chiar daca nu veti mai imbraca rochia de mireasa niciodata, de ce sa n-o pastrati la fel de frumoasa ca in prima zi. Daca amanati prea mult curatarea rochiei si a costumului de mire riscati ca petele sa nu mai iasa sau praful sa ingalbeneasca rochia.

Odata ce le-ati adus de la curata este bine ca atat costumul de mire cat si rochia de mireasa sa le pastrati in huse separate, sa le scoateti la aer si sa le verificati la un anumit interval de timp.

Schimbati-va documentele!
Un alt detaliu pe care miresele trebuie sa le rezolve cat mai repede dupa nunta se refera la schimbarea numelor. Acest lucru este valabil doar pentru acelea dintre mirese care au optat sa isi schimbe numele dupa casatorie si asta doar dupa ce va intoarceti din luna de miere.

Cand vine vorba de schimbarea numelui trebuie sa aveti in vedere schimbarea urmatoarelor documente: cartea de identitate, pasaportul, permisul de conducere, conturile si cardurile bancare si legitimatiile.

Schimbarea tuturor acestor documente necesita ceva timp dar si cateva drumuri asa ca inarmati-va cu rabdare si nu uitati sa va informati de documentele de care aveti nevoie pentru a va schimba toate actele.

Printati poze de la nunta!
Odata ce ati primit fotografiile de nunta, alegeti cateva fotografii pe care sa le printati si pe care sa le daruiti prietenilor mai apropiati. Pentru parinti si pentru nasi puteti sa optati pentru un álbum personalizat pentru fiecare in parte in sensul de a alege fotografiile care sa ilustreze presenta lor in cadrul nuntii si un neaparat doar a voastra.

Cu siguranta fiecare se va bucura de acest cadou, chiar daca pentru un álbum s-ar putea sa platiti mai mult.

Vizita la nasi!
Alaturi de parinti, nasii vor juca un rol le fel de important in viata voastra, de aceea este bine sa fiti atenti la cum gestionati aceasta relatie si dupa nunta. Asadar, fie inainte de a pleca in luna de miere fie dupa ce va intoarceti din calatorie este bine sa va vizitati nasii pentru a le multumi. In mod traditional finii merg la nasi cu un cadou. Acesta poate fi unul mai consistent din punct de vedere financiar sau unul simbolic, insemnand o sticla de vin si un buchet cu flori. Optiunea este a fiecaruia, insa in final important e gestul.

 

Sursa:  http://www.pregatiredenunta.ro/articole-nunta/tips-and-tricks-nunta/5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-faci-dupa-nunta.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *